Последните най...


Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

 

2022 09 Kuba LGBT

 

Телевизията е виновна избирателите да се плетат като пате в кълчища за кого да гласуват. При това не само заради актуалните ѝ тъпотии, но и заради придобитите завинаги журналистически стереотипи. Между тях е несъмнената хомофобия и антициганизъм. Водещ принос за това наследство има някогашният водещ на „Всяка неделя“. „Кеворкизмите“ му са вирулентни като коноравируса. Изтощават организма до оглупяване.

В неделя на референдум Куба гласува „за“ гей браковете и осиновяването от еднополови семейства! Леле! Същата онази комунистическа Куба дето едва 38% от населението доскоро ползваше интернет. И дето е по индекс на човешкото развитие горе долу с България! Явно духът на комунистическия лидер Фидел Кастро и недемократичните му методи са отлетели завинаги. След референдума президентът Мигел Диас-Канел не спря да пише в социалните мрежи, побъркан от гордост „От днес ще бъдем по-добра нация, любовта вече е закон“!

Ако попитате какво мисли за гей браковете Кеворк, бъдете сигурни, че няма да се забави и секунда. Мисли лоши работи. Гей правата са дело на либерасти, джендъри, платени НПО-та и Брюксел. Такава ретроградност Кеворк Кеворкян излъчва към публиката си за присъединяването на Македония към ЕС, както и за политиката като цяло. Една от любимите му думи е „идиот“. В старческия си маразъм агент „Димитър“ нарича Урсула фон дер Лайен „плетачка на лъжи“, а от устата му направо излиза пяна щом заговори за Кирил Петков и Асен Василев. Добри хора биха го посъветвали да отиде на психиатър да лекува причините за посткомунистическото си хейтърство. Толкова е нарцистичен, че няма да послуша.

Преди повече от 20 години бях написала в елитната „Култура“ що за домодерен журналист е водещият на „Всяка неделя“ и как заедно с хлапака Мартин Карбовски насъскват зрителите срещу ромите. Днес обаче си давам сметка, че той устойчиво „фреймва“ мисленето на хиляди читатели на колонките си в социалните мрежи. В резултат, тях все повече ги мързи и я отидат да гласуват, я не. Никой не е развил капацитета им да мислят обществото си като съставено от мъже и жени с различна сексуалност. Тяхната политическа мисъл като цяло излъчва хаос и признаци за демократична неграмотност. А иначе Кеворк Кеворкян е безспорен инфлуенсър, затова и телевизиите все така приличат на него, уви!

А дали би било възможно някой от водещите партии в България да направи референдум за правото на щастие на гей хората и желанието им да осиновяват деца, забравете! Това да не ви е Куба, където онзи ден в стаята за заседания избухвали аплодисменти, а щастливият от резултатите президент ръководеше лично кампанията, как да се подсилят включително и правата на жените!

 

От редакцията:

Forget it, Jake! It’s Chinatown!

 

Юлиана Методиева е българска публицистка и обществена деятелка. Дългогодишна главна редакторка на списание „Обектив“, издавано от Българския Хелзинкски Комитет (до 2014 г.).

Pin It

Прочетете още...

Default Image

Mamma li turchi!

Атанас Кръстев 05 Юни, 2012 Hits: 18441
Само ако напуснем тази спирала на…