От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

 

2022 09 MOCHA

 

21 септември, 2022

 

Нийлс Армстронг бил казал „малка стъпка за човека, голяма за човечеството“. Не съм сигурна колко спечели човечеството от лунната авантюра на САЩ. Но днес хората на София направиха своята крачка в борбата със страха от Русия и диктатора ѝ. Защо ли? Защото накараха Столична община да изключи прожекторите на МОЧА. Ще разкараме скъпото осветление на онзи войник с шпагина, барабар със селяните, „благодарни“ на армията на Сталин, за да потънат в ада на мрака! С този жест гражданите със сигурност спечелиха силни точки в психологическата борба с Путин! Нататък ще е по-лесно. До демонтажа на позорния паметник остават няколко крачки.

Владимир Владимирович съвсем свали маската си. Този луд за връзване шеф на още по-лудата си и варварска армия (в Изюм изнасилваха и разстрелваха хора, почти както Гестапо!) днес обяви частична мобилизация в Русия и заплаши да употреби в защита на родината си всички най-модерни оръжия, дори и ядрени! Щял да плаща добри пари на новоприетите. Те вероятно ще бъдат хлапета. Точно както психопатът Хитлер изпращаше за пушечно месо 15 годишните в сърцето на бомбените взривове. Те измираха като мухи, преди да са обърсали жълтото около устата си, а майките им не можеха дори да открият разкъсаните им тела и да ги погребат. В безжалостните сърца на диктаторите няма място за деца и майки. Там цари неутолимата жажда за война.

В Княжеската градина тази вечер в 20 часа софиянци ще аплодират тъмнината около МОЧА. Успяха. Добре свършена работа. Путин и неговата служителка Елеонора Митрофанова могат да скърцат със зъби от бяс на столичните граждани, действали въпреки избрания от тях политически елит. В Брюксел знаят как този елит остана обидно неясен във всяко отношение по въпроса за Украйна и войната.

Е, утре е Денят на независимостта ни. Няма как да не ритнем стола под краката на новия фюрер от Кремъл!

 

Юлиана Методиева е журналистка, изследователка на малцинствата. Съ-основателка на БХК (1992). Била е главна редакторка на в. „1000 дни“ (1991-1993), на сп. „Обектив“ (1994-2013), а от 2014 досега издава сайта за човешки права Маргиналия. Авторка е на книга посветена на нетрадиционните вероизповедания „Не стреляйте по Дейвид Кореш“ (1993), както и на книгата за масовите уволнения в БНР „Между микрофона и властта“ (2001), сценаристка е на документалния филм „Те, другите“ (1998).

Pin It

Прочетете още...