От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

 

2023 06 Antisemitic poster

 

Ако се вгледаме във фактите ще видим, че има нула разстояние между Светия Синод и лидерите на Поход на семейството! Иначе казано, между чернокапците, Кристиян Шкварек и Александър Урумов, водещи в класацията „най-най-назадничавите българи“, цари историческо родство и интимност. Нещо като сиамски близнаци. Ако решиш да отделиш единия от другия, ще стане беля!

Лошата новина е, че в тази класация са и двете обществени медии. Не целите, разбира се. Емил Илиев Кошлуков и усмихнатият Георги Любенов, както и Петър Петров Георгиев – Волгин, са супер приятелски настроени към платения от държавата(говорител на МНО) душманин на ЛГТБ Александър Урумов. В БНТ „политически (не)коректно“ обичат също така и подскачащия из консервативните сайтове Кристиян Шкварек, чието ергенско сърце озарява с неповторим блясък бранителите на християнското семейство. Така медийно обгрижени са и прононсираните фашизоиди Костадин Костадинов, Красимир Каракачанов, Джамбазки, Сидеров, чиято политическо-търговска практика е потресаващо единна и приличаща на практиката на колегите им от Руската федерация, нацистите от Алтернатива за Германия, или белия супремасизъм на хетеросексуални мъже в САЩ.

Но да видим как с любезната помощ на гореспоменатите, кафявата боя става все по-кафява. Докато все още не е станало късно.

Плакатът „Да запазим децата от разврата“ от години трови публичността. Не само заради призива на „типичното“(поне така смятат авторите) българско семейство. Далеч по-страховито е. На плакатната снимка бащата е със зелена фланелка и лъвче на лявата страна(познайте защо). Той се е обърнал към звездите от флага на Европейския съюз, несъмнен(!) фактор за разврат. Зад гърба на бащата има силует, с очевидно семитски профил. Около характерния му нос има дъга. Посветените знаят, че снимката е плагиат на антисемитски плакат от времената на нацистката окупация на Литва, по-точно от 1941 г. „Žīds nepieder pie jums. Sviežiet viņu laukā!“ или „Евреинът не е един от вас. Изхвърлете го в полето!“ (виж по-долу).

Питам ръководството на православната ни църква, която публикува загрижения си призив „Като пастири сме силно притеснени от засилващите се тенденции сред българското общество, в което приемането на хомосексуалните действия като нещо нормално и дори естествено сред младежта, се увеличава“:


Small Ad GF 1

Духовни отци! Хич ли не си давате сметка как превръщате в камъни християнските си ценности, с които искате да смажете инородците и сексуално различните? Съвсем ли недовиждате защо еврейската организация Организация на евреите в България „Шалом“ помага на ЛГТБ хората, спасително обединили се в защита на правата си в Sofia Pride? Няма ли кой да опресни паметта ви, господа-старци, за концлагерите, в които еднакво бяха превръщани в дим евреи и хомосексуални?

 

Юлиана Методиева е журналистка, изследователка на малцинствата. Съ-основателка на БХК (1992). Била е главна редакторка на в. „1000 дни“ (1991-1993), на сп. „Обектив“ (1994-2013), а от 2014 досега издава сайта за човешки права Маргиналия. Авторка е на книга посветена на нетрадиционните вероизповедания „Не стреляйте по Дейвид Кореш“ (1993), както и на книгата за масовите уволнения в БНР „Между микрофона и властта“ (2001), сценаристка е на документалния филм „Те, другите“ (1998).

Pin It

Прочетете още...