От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

21.       Експериментално пуснатите пет безшумни трамвайни мотриси, само в първия ден, причиниха гибелта на седем пенсионери… Правителството ги разглежда и като част от пенсионната реформа. В икономиката е пълно с пророци, които тепърва си търсят своя религия!

22.       Любен Дилов пише диалог за ползата от добрата литература: – Къде беше? – Ето ти Пруст, „По следите на изгубеното време“ – отвори на 168 страница! – Но… 168 страница липсва?! – Е… къде съм бил, според теб?!

23.       Правят ли кълвачите „69“ и имал ли е Пинокио кълвач, за да няма глисти? Приказен уикенд, през който истинските принцеси не поръчват жабешки бутчета в ресторанта, а птицата Феникс си умира да се ебава с директора на крематориума!

24.       Не само в жената, но и у мъжа трябва да има загадка. А не веднага да питате – „Женен ли си, не си ли“?!

25.       Любен Дилов се настройва гергьовски и фолклорично: Когато се ражда родопчанче, баща му заколва агънце. Когато шопкиня се ражда, тейко й заколва прасенце. Когато добруджанче изписка за пръв път, заможният стопанин заколва теленце. Когато се ражда македонче, баща му заколва… комшията.


Small Ad GF 1

26.       Внезапно се събуждате с чиста съвест? Това може да е първият признак на Алцхаймер! Все в тази връзка – заради неизправности в двигателната система – софийският родилен дом смята да изтегли от пазара на труда 3 000 екземпляра, пуснати през 1951 година. Да живее пенсионната реформа!

27.       Любен Дилов смята, че някои неща не са проучени достатъчно: вярвали ли са древните динозаври, че след смъртта си ще отидат в природонаучния музей и каква точно е връзката между клиторите и злите езици?

28.       Тихият пролетен дъжд, слуша земята и тръпне, тихият пролетен дъжд, пролетни приказки шъпне… Тихият пролетен дъжд се предава по въздушно-капков път…

29.       Знаете ли, че ако сега започнете да броите секундите, изброявайки до 31 милиона 555 хиляди 925, вие ще установите, че цяла година сте се занимавали с пълни глупости?! А в това време апаратът Марслендър е намерил на планетата следи от лед и сол. В момента същият усилено претърсва Марс за текила и лимони…

30.   Работна събота… но винаги има надежда за добра новина. Както казал терористът на заложниците в самолета: Не се притеснявайте, щом прелетим над населено място, ще пусна жените и децата…

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

31.   Любен Дилов приветства новата икономическа мярка на правителството: Заради кризата светлината в края на тунела ще се пуска само на национални празници… Тази седмица влагайте парите си в абсент! Къде другаде ще получите 55%?!

32.   Ако сутринта е било нула градуса, а идиотът-синоптик по телевизията ви обещае, че по обяд ще е два пъти по-топло, в задачата се пита колко градуса ще е по обяд? Много често хората пречат на усилията да бъдеш човек…

33.   Една от прелестите на старостта – освен помъдряването – е, че можеш да си миеш зъбите и да си свирукаш едновременно. Но ако между гърдите на жена ви се появи странно образование, не бързайте да се паникьосвате и да тичате по лекари. Това може да й е пъпът! Уууу, долу гравитацията!

34.   Прескачането на огньове е бил древен български способ за епилация. През Възраждането Лазар от Чирпан измислил и лазарната епилация в областта на бикините, прескачайки огъня без гащи. Нестинарките успешно се борили с гъбичките, а изгарянето на вещици не е друго, освен средновековен способ за търсене на повече женска топлина… Огън, следвай ме!

35.   Биг Брадър фемили доказва правотата на древната индийска поговорка, че мечтата на идиота обикновено прилича на жената на съседа… И все пак, дали сомалийските деца мечтаят, когато пораснат да отвлекат самолетоносач?

36.   Любен Дилов тръгва за Видин и се сеща за особеностите на националното пътно строителство: открадваш от публичните средства за пътища, купуваш си скъпа кола и я разбиваш по лошия път… Ако пък ще пътувате със самолет и чуете на 10 000 метра стюардесата да казва: „Спокойно, без паника“, бъдете сигурен – по-сгоден случай за паника скоро няма да имате! Весел уикенд на всички!

37.   Тази върволица, която се връща днес от Халкидики, дали пък не е търсила „солунските двама братя“? Честит празник на всички, на които нещо във душата грей… Да вдигнем малко поглед от пресвещените старини и почнем да сеем и утрешното минало!

38.   Don’t panic day! Днес е ден на хавлиената кърпа, ден в който си спомняме всички галактически стопаджии и – най-вече – Дъглас Адамс, човекът прозрял, че гравитацията е просто навик. Свиквайте да отвиквате! И не се паникьосвайте!

39.   Връзката ви е в опасност, ако партньорката ви казва: „Теб само едно те интересува“, а вие не можете да си спомните кое е това едно, но пък модерното раждане под вода се развива все повече и повече. Вече не е необходимо след раждането да повивате бебето. Само трябва да сменяте водата в аквариума.

40.   Човек свиква с всичко. Дори на бесилката – помята се, помята, пък се успокои! Но проблемът с мечките-панда е, че повечето са китайско производство.

 

Любен Дилов-син е български сценарист и политик, син на известния български писател Любен Дилов.

Pin It

Прочетете още...