Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Архив по месеци

Януари 2019

Добре дошли в страницата ни с архиви. На тази страница ще намерите общо 6 от нашите статии, разделени по месеци и години.
Дискусии - Европа
Ан Епълбаум
5971

Предупреждение от Европа: Най-лошото тепърва предстои – част 2

От Оруел до Кьостлер, европейските писатели на XX век са обсебени от идеята за Голямата лъжа. Обширните идеологически конструкции на комунизма и фашизма, постерите, изискващи преданост към Партията и ... прочетете повече..

Дискусии - Европа
Ан Епълбаум
8082

Предупреждение от Европа: Най-лошото тепърва предстои – част 1

За разлика от марксизма, ленинската еднопартийна държава не е философия. Това е механизъм за задържане на властта. Тя работи, защото ясно определя кой ще принадлежи към елита – политическия, културния... прочетете повече..

Драскулки - Есеистика
Николай Петков
9197

Анатомия на верблюда

Верблюдът беше един от първите ми детски спомени. С тази дума чичо ми Милко наричаше всяко нещо, което не си знаеше мястото. И най-вече мен. По-късно, когато поотраснах и започнах да чета Радичков, по... прочетете повече..

Драскулки - Проза
Евдокия Борисова
7654

Париж в жълта жилетка

Бунтовният дух на Париж ме обзема още в автобуса на път към пистата. Странно или не, асоциацията се навява от циганка с дънести шалвари и елече, с непроницаемо лице, което не изразява никаква емоция, ... прочетете повече..

Дискусии - България
Димитър Кенаров
29310

Нова година на Черни връх

Уморени от тежки софри и леки наркотици, от пиратки и президенти, от развалени ремонти и невъзможен за дишане въздух, решихме с трима приятели, сродни души, да изкачим Черни връх навръх Нова година. Н... прочетете повече..

Дискусии
Полина Паунова
4010

За много Нови… (и една кратка равносметка)

Една календарна година е добър срок, показателен за поредното разпъване отвъд крайния предел на границите на допустимостта. Затова и в следващите редове ще се опитам да обобщя как изглеждаше 2018 г.,... прочетете повече..

Резултати 1 - 6 от 6