Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Архив по месеци

Септември 2018

Добре дошли в страницата ни с архиви. На тази страница ще намерите общо 4 от нашите статии, разделени по месеци и години.
Видрица – Всичко накуп
Златко Енев
9750

С надежди за едно ново начало

Уважаеми читатели, Оттук нататък „Либерален преглед“ ще излиза през неопределени интервали от време. Искам да кажа, от време на време сигурно ще продължавам да превеждам по някой и друг текст, но, об... прочетете повече..

Дискусии - Политика
Франсис Фукуяма
15214

Срещу политиката на идентичността – част 1

Основните социално-политически развития от последните десетилетия са свързани по някакъв начин с икономическите и технологичните промени, причинени от глобализацията. Но освен това те имат корените си... прочетете повече..

Дискусии - Култура
Ибрахим Карахасан-Чънар
9773

Мюсюлманската култура в България: Книжовно-документално наследство

Книжовно-документалното наследство на етническите и религиозни общности по нашите земи е резултат от тяхната жизнена дейност и следствие на исторически причини или религиозната им традиция. Когато гов... прочетете повече..

Дискусии - Европа
Джейкъб Микановски
7465

Във Варшава помнят и самите камъни

Знак за зрялост е, когато една нация е в състояние да се изправи срещу най-тъмните страници от историята си. Изхождайки от тази мярка, въпреки че процесът е болезнен, посткомунистическа Полша се справ... прочетете повече..

Резултати 1 - 4 от 4