От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

Librev Yearbook 2017 2 Cover thmb big

Страници:

Налични формати:

Дата на издаване: 

 

742

PDF, EPUB, MOBI

17-09-2017

 

Download

icon-pdf icon-epub icon-kindle

 

Анотация

В тази част от пълното издание на „Либерален преглед“ ще намерите всички статии, публикувани в списанието за времето от май до август 2017 г.

По-важни текстове в този том:

„Мрежово въздействие“ от Юлия Йоффе (стр. 17), „В кремълската огледална зала“ от Питър Померанцев (стр. 34), „Вътре в турските чистки“ от Сузи Ханзен (стр. 54), „Вълнения около френската история“ от Робърт Дарнтън (стр. 159), „Секс по време на социализъм: хигиена, медицина и физкултура“ От Георги Господинов (стр. 158), „Гърция и проблемите на клиентелистката държава“ от Франсис Фукуяма (стр. 178), „Кои са новите джихадисти?“ от Оливие Роа (стр. 191), „„Възродителният процес“ и капаните на паметта“ от Златко Енев (стр. 214), „По повод на едно предаване от „История.BG“, един „Възродителен процес“ и една ,Голяма екскурзия‘“ от Стефан Дечев (стр. 341), „Странната смърт на либералния консенсус“ от Иван Кръстев (стр. 438), „Илия Минев, „Власт и съпротива“, и борбата на историческите интерпретации“ от Златко Енев (стр. 594), „Да се остави историята на историците!“ Но на кои?“ от Стефан Дечев (стр. 614), „Източноевропейците тълкуват събитията с безпокойство, дори с ужас“ от Иван Кръстев (стр. 653) и „Продължавам да вярвам в прогреса“ от Франсис Фукуяма (стр. 661).

За авторите

Да се представят всички автори от едно (почти) енциклопедично издание е, разбира се, невъзможно. И все пак, за да не пропускам това толкова важно място в представянето на тези томове, при всеки от тях ще представям по един специално подбран автор (търсете неговите/нейните текстове и няма да останете разочаровани).


Small Ad GF 1

И така...

Peter Pomerancev

Питър Померанцев е британски телевизионен продуцент, живял и работил дълги години в путинова Русия. В резултат на това той е събрал огромен опит за живота и нравите на постмодерната руска диктатура, които в момента издава в различни британски издания, в подготовка на книгата, която в края на краищата трябва да се получи от всичко това.

Откъс

 

 

 

 

 

Pin It

Прочетете още...