От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

Librev Yearbook 2010 1 cover thmb

Страници:

Налични формати:

Дата на издаване: 

 

1504

PDF, EPUB, MOBI

07-07-2014

 

Download

icon-pdf icon-epub icon-kindle

Анотация

В тази част от пълното издание на „Либерален преглед“ ще намерите всички статии, публикувани в списанието за времето от януари до юни 2010 г.

Първият текст, който ми се ще да подчертая тук е „Столицата на потискането, доносникът на Европа“ от Джеймс Хаус (стр. 337), в който ни се представя една Прага, все така кафкианска, сто години след смъртта на своя най-прочут писател. „Заклета девственица“ на унгарската журналистка Кинга Кали (стр. 540) ни припомня за странните порядки в Албания, а „Неравенството разяжда обществата“ на британските изследователи Кейт Пикет и Ричард Уилкинсън (стр. 738) ни среща фронтално с особено актуалната тема за социалното неравенство и неговата не съвсем социална цена. Класическото есе не Сюзън Зонтаг „Да мислиш против самия себе си: размишления върху Чоран“ (евентуално) не би трябвало да се нуждае от представяне, а що се отнася до интервютата на автори като Филип Рот (стр. 929) или Ларс фон Триер (стр. 1042), там вече наистина няма какво толкова да се добави…

За авторите

Да се представят всички автори от едно (почти) енциклопедично издание е, разбира се, невъзможно. И все пак, за да не пропускам това толкова важно място в представянето на тези томове, при всеки от тях ще представям по един специално подбран автор (търсете неговите/нейните текстове и няма да останете разочаровани).

И така...

Philp roth

Филип Рот е американски писател, известен с романите и разказите си, посветени на живота на американците с еврейски произход. Прославя се с третата си книга, „Синдромът Портной“ (Portnoy's Complaint) от 1969 г. Мнозина литературни критици го считат за най-големия сред живите америкаснки писатели.

Откъс

 

Pin It

Прочетете още...