От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

Islam and Modernity cover thmb big

Страници:

Налични формати:

Дата на издаване: 

 

341

PDF, EPUB, MOBI

30-04-2018

 

Download

icon-pdf icon-epub icon-kindle

 

 

Анотация

Сборник от текстове, публикувани в „Либерален преглед“, посветени на темата „Ислямът и модерността“.

По-важни текстове в този том: „Ислямът в Европа от Тимъти Гартън Аш (стр. 8), „Идентичност и миграция“ от Франсис Фукуяма (стр. 41) „Сблъсъкът на цивилизациите – реалност или медиен мит?“ от Златко Енев (стр. 58), „Сблъсъкът на исляма с модерността“ от Франсис Фукуяма (стр. 95), „Как да разбираме исляма?“ от Мализ Рутвен (стр. 127), „Как се създават мюсюлмански демокрации?“ от Ян Вернер Мюлер (стр. 153), „От уахабизма към Ислямска държава“ от Карен Армстронг (стр. 197) и „Майките на ИДИЛ“ от Юлия Йоффе (стр. 220) и „Ислямът и жените на Балканите“ от Ина Мерджанова (стр. 311).

За авторите

След всеки от текстовете следва кратко представяне на съответния автор. И все пак ми се ще да ви представям тук по един специално подбран автор (търсете неговите/нейните текстове и няма да останете разочаровани).


Small Ad GF 1

И така...

Jean Werner Mueller

Ян Вернер Мюлер е научен сътрудник на Института за хуманитарни науки, Виена, и преподавател в университета Принстън, САЩ. Автор е на няколко книги, най-известната от които е „Спорове за демокрацията: политическите идеи в Европа през ХХ век“(Contesting Democracy: Political Ideas in Twentieth-Century Europe); статиите му редовно се публикуват в някои от най-авторитетните издания. „Що е популизъм?“ (What is populisim?) се появи на книжния пазар през август 2016 г.

Откъс

 

 

 

Pin It

Прочетете още...