От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

Librev Yearbook 2008 cover thmb

Страници:

Налични формати:

Дата на издаване: 

 

2041

PDF, EPUB, MOBI

01-06-2014

 

Download

icon-pdf icon-epub icon-kindle

Анотация

В тази част от пълното издание на „Либерален преглед“ ще намерите всички статии, публикувани в списанието през 2008 г.

Пери Андерсън, големият американски историк, поставя тук солидно начало със студията си „Описвайки Европа“ (стр. 25), в която се занимава до насита с любимото си хоби – отупването на кожуха на „новата европейска мечта“. „Катин“ на На Епълбаум (стр. 43) представя едноименния филм (и житейски проект) на Анджей Вайда, а „Дигитален маоизъм“ на Джейрън Лейниър (стр. 154) представя нагледно фобиите на бившия Интернет-гуру, днес превърнал се в един от най-скептично настроените критици на последните развития в Мрежата. „Пренцлауер Берг“ на известния немски журналист Хениг Зусебах (стр. 192) описва с неописуема дълбочина и ведрост живота в големия берлински квартал, в който има честа да живее и моя милост, докато диалогът между двама от големите съвременни дигитални новатори и мислители, Бил Джой и Рей Кързуайл („Защо бъдещето не се нуждае от нас?“, стр. 318 и „Ще живеем ли вечно?“, стр. 336) ни сблъсква за пореден път с въпроса ще успеем ли да надживеем развитието на собствените си технологии...

За авторите

Да се представят всички автори от едно (почти) енциклопедично издание е, разбира се, невъзможно. И все пак, за да не пропускам това толкова важно място в представянето на тези томове, при всеки от тях ще представям по един специално подбран автор (търсете неговите/нейните текстове и няма да останете разочаровани).

И така...

Perry Anderson

Пери Андерсън (род. 1938) е известен американски журналист и историк. Той е професор по история и социология в UCLA и бивш редактор на списанието New Left Review.



Small Ad GF 1

Откъс

(за увеличаване до цял екран моля щракнете върху правоъгълничето долу вляво)

 

Pin It

Прочетете още...