От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

Collection Turkey 2017 cover thmb big

Страници:

Налични формати:

Дата на издаване: 

 

455

PDF, EPUB, MOBI

19-03-2017

 

Download

icon-pdf icon-epub icon-kindle

 

 

Анотация

Сборник от текстове, публикувани в „Либерален преглед“, специално занимаващи се с темата „Турция“. Култура, политика, история, просто интересни истории – за всекиго по нещо, както се казва...

По-важни текстове в този том: Кемализмът“ от пери Андерсън (стр. 14), „Анадолското изкушение“ от Михаел Туман (стр. 52), „Ислямът и демокрацията в Турция“ от Александър Везенков (стр. 115), Отомания“ от Елиф Батюман (стр. 125), „Музеят на Орхан Памук“ от Елиф Батюман (стр. 313), „Вътре в турските чистки“ от Сузи Ханзен (стр. 350), „Пътят на Ердоган“ от Халил Карàвели (стр.361), „Чистки и параноя (Ела Джордж за „новата“ Турция на Ердоган)“ от Ела Джордж (стр. 411). 

За авторите

След всеки от текстовете следва кратко представяне на съответния автор. И все пак ми се ще да ви представям тук по един специално подбран автор (търсете неговите/нейните текстове и няма да останете разочаровани).


Small Ad GF 1

И така...

Elif Batuman

Елиф Батюман (р. 1977 г.) е американска писателка, преподавателка и журналистка от турски произход. Родена е в Ню Йорк, израснала е в Ню Джърси, в момента живее в Сан Франсиско. Завършва Harvard College, а след това защитава докторат по сравнителна литература към Stanford University. Най-известната й книга, „Изстъпления. Приключения с руските книги и хората, които ги четат“, е преведена на български език (изд. „Сиела“, 2013).

Откъс

 

Pin It

Прочетете още...