От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

Collection Macedonia 2017 cover thmb big

Страници:

Налични формати:

Дата на издаване: 

 

512

PDF, EPUB, MOBI

23-03-2017

 

Download

icon-pdf icon-epub icon-kindle

 

 

Анотация

Сборник от текстове, публикувани в „Либерален преглед“, посветени на темата „Македония“.

По-важни текстове в този том: „По отношение на Македония българите още са махмурлии от Раймонд Детрез (стр. 84), „Насилие и идентичност: пиринска Македония в етнонационалните политики на комунистическия режим в България“ от Михаил Груев (стр. 131) „От „интернационализъм“ към национализъм от Чавдар Маринов (стр. 190), „Македонският въпрос в България“ от Милена Махон (стр. 250), „От селяни към граждани, от селото към нацията“ от Василис Гунарис, „Македония във водовъртежа на Втората световна война“ от Йоанис Колиопулос (стр. 343) и „Спомени за българската окупация на източна Македония: три поколения“ от Ксатнипи Котзагеорги-Зимари и Тасос Хаджианастасиу (стр. 459).

За авторите

След всеки от текстовете следва кратко представяне на съответния автор. И все пак ми се ще да ви представям тук по един специално подбран автор (търсете неговите/нейните текстове и няма да останете разочаровани).


Small Ad GF 1

И така...

Basil Gounaris

Василис Ц. Гунарис е професор по съвременна история във Факултета по история и археология към Аристотеловия университет, Солун. Изучавал е съвременна история в Солун (BA 1983 & MA 1985) и в Колежа St Antony, Окс- форд (PhD, 1988). От 1990 до 2001 и отново от 2005 е директор на Центъра за македонска история и документация в Солун. От 2000 до 2005 препода- ва социална и икономическа история като асистент-професор във Факулте- та за балкански изследвания (Университет на Западна Македония, Фиори- на). През 2009-10 е гост-професор в King’s College, Лондонски университет.

Откъс

 

 

 

Pin It

Прочетете още...