От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

Librev Yearbook 2018 2 cover thumb big

Страници:

Налични формати:

Дата на издаване: 

 

593

PDF, EPUB, MOBI

24-06-2020

 

Download

icon-pdf icon-epub icon-kindle

 

Анотация

В тази част от пълното издание на „Либерален преглед“ ще намерите всички статии, публикувани в списанието за времето от юни до август 2019 г.

По-важни текстове в този том:

„Испания разравя болезненото си минало“ от Омар Енкарнасион (стр. 11), „Защо не трябва да допускаме Европа да се разпадне“ от Тимъти Гартън Аш (стр. 22), „Изобретяването на еврейския нос“ от Сара Липтън (стр. 41), „Новата политика на идентичността“ от Франсис Фукуяма (стр. 95),, „Евреи, пари, митове“ от Джон Нотън (в. „Гардиън“) и Сара Липтън (стр. 217), „За фалшификатите, историографията, насилието и „разделните“ времена в науката“ от Стефан Дечев (стр. 227), „Турското малцинство при комунистическа България – политика на етничност и власт“ от Милена Махон (стр. 284), „За изгубената битка“ от Светлана Алексиевич (стр. 362), „Александър Солженицин – Нобелова лекция по литература“ от Александър Солженицин (стр. 400), „Призивът на барабаните [Писмо от Унгария]“ от Джейкъб Микановски (стр. 474), „Когато Сталин се сблъсква с Хитлер“ от Стивън Коткин (стр. 495), „За мястото на писателя в обществения живот“ от Албер Камю (стр. 547) ), както и „Демографският спад и краят на капитализма такъв какъвто го познаваме“ от Захари Карабел (стр. 584).

За авторите

Да се представят всички автори от едно (почти) енциклопедично издание е, разбира се, невъзможно. И все пак, за да не пропускам това толкова важно място в представянето на тези томове, при всеки от тях ще представям по един специално подбран автор (търсете неговите/нейните текстове и няма да останете разочаровани).


Small Ad GF 1

И така...

Evdokia BorisovaСтефан Дечев завършва история в Софийския университет „Св. Кл. Охридски“. Специализира в Амстердамския университет и Централноевропейския университет в Будапеща. Бил е гост-преподавател в Университета Комплутенсе в Мадрид и Университета в Грац. Специалист е и автор на множество изследвания в полето на модерната и съвременна българска история и историография. Преподава в Югозападния университет в Благоевград и Софийския университет.

 

Откъс


 

 

 

 

 

 

 

Pin It

Прочетете още...