От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

Librev World Essays Cover thumb big

Страници:

Налични формати:

Дата на издаване: 

 

572

PDF, EPUB, MOBI

20-06-2018

 

Download

icon-pdf icon-epub icon-kindle

 

 

Анотация

Сборник от класически есеистични текстове, публикувани в „Либерален преглед“.

По-важни текстове в този том: „Бележки за „Камп“ от Сюзън Зонтаг (стр. 9), „Информирайки се до смърт“ от Нийл Постман (стр. 86) „Естетика на мълчанието“ от Сюзън Зонтаг (стр. 123), „Писателите и Левиатан“ от Джордж Оруел (стр. 206), „Да мислиш против самия себе си: размишления върху Чоран“ от Сюзън Зонтаг (стр. 233), „Политиката и английският език“ от Джордж Оруел (стр. 254), „Преходът към Нарцис“ от Норман Мейлър (стр. 313), „От дома на мъртвите: изследване на модерната европейска памет“ от Тони Джуд (стр. 338), „Лир, Толстой и Шутът“ от Джордж Оруел (стр. 382), „Миналото е друга страна: мит и памет в следвоенна Европа“ от Тони Джуд (стр. 421), „Предотвратяването на литературата“ от Джордж Оруел (стр. 480) и „Пленителният фашизъм“ от Сюзън Зонтаг (стр. 497).

За авторите

След всеки от текстовете следва кратко представяне на съответния автор. И все пак ми се ще да ви представям тук по един специално подбран автор (търсете неговите/нейните текстове и няма да останете разочаровани).


Small Ad GF 1

И така...

Susan Sontag by Juan Bastos

Сюзън Зонтаг е американска писателка, авторка на художествена литература и есеистика в областта на философията, литературната критика, културологията, фотографията и други.

 

Откъс

 

 

 

 

 

Pin It

Прочетете още...