От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

Librev Yearbook 2010 2 cover thmb

Страници:

Налични формати:

Дата на издаване: 

 

1909

PDF, EPUB, MOBI

24-06-2014

 

Download

icon-pdf icon-epub icon-kindle

Анотация

В тази част от пълното издание на „Либерален преглед“ ще намерите всички статии, публикувани в списанието за времето от юли до декември 2010 г.

Стартовият текст на това издание, „Голямата сестра ви наблюдава“ от американския журналист Уитакър Чеймбърс (стр. 18), предизвика неочаквано разпалена дискусия във форума на списанието. Българските айн-рандиандци, ако и от сравнително скорошните, очевидно се отличават с необичаен борчески дух и завидна вяра в заветите на своята вождица. Светло им бъдеще! А инак този том съдържа много други текстове, заслужаващи препоръчване. Тук ще спомена само великолепния „Кара ли ни Гугъл да оглупяваме?“ на Никълъс Кар (стр. 84), предизвикал огромна вълна от дискусии по цял свят, „Публикувай или умри“ на известния нюйоркски медиен анализатор Кен Аулета (стр. 163), класическото есе на Оруел „Политиката и английският език“ (стр. 252), интервютата на Мишел Уелбек (стр. 902), Джонатан Лител (стр. 1018) и Сам Шепард (стр. 1167), както и много, много други, които ще откриете сами.

За авторите

Да се представят всички автори от едно (почти) енциклопедично издание е, разбира се, невъзможно. И все пак, за да не пропускам това толкова важно място в представянето на тези томове, при всеки от тях ще представям по един специално подбран автор (търсете неговите/нейните текстове и няма да останете разочаровани).

И така...

Jonathan Littell

Джонатан Лител (род. 1967) е американско-френски писател и журналист, станал световноизвестен с романа си Доброжелателните (2006), в който по особено правдив начин се описват ужасите на Втората световна война.

Откъс

 

Pin It

Прочетете още...