Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Архив по месеци

Май 2021

Добре дошли в страницата ни с архиви. На тази страница ще намерите общо 8 от нашите статии, разделени по месеци и години.
Дискусии - България
Петър Воденичаров
4718

За пола, джендъра и сексизма в българската култура и език

Подтик да напиша тази статия ми даде отхвърлянето и фалшифицирането на посланията на Истанбулската конвенция в претендиращия за патриотичен публичен дискурс като заплашваща устоите на семейството... прочетете повече..

Годишници на списанието
Super User
4247

Годишник „Либерален преглед“ – 2019 – ч. 3

В тази част от пълното издание на „Либерален преглед“ ще намерите всички статии, публикувани в списанието за времето от септември до декември 2019 г. Страници: Налични ... прочетете повече..

Дискусии - България
Христо Кючуков
3238

Въпреки всичко – част 3

Георги Николчев е бивш мой студент, от гр. Тръстеник, Плевенско. Сега живее в Испания със съпругата си и с двете си дъщери. В България Георги завършва Начална училищна педагогика и ромски език във ВТУ... прочетете повече..

Дискусии - България
Христо Кючуков
2939

Въпреки всичко – част 2

Всички в ромския квартал в град Кюстендил го знаят като Пепи. Пепи е бивш мой студент – Петър Игов от групата на ромите йерлии. Най-напред Пепи завърши Начална училищна педагогика и ромски език във Ве... прочетете повече..

Видрица – Всичко накуп
Златко Енев
4072

За реалността на мечтите, или „Енев гамбит“

Страстта към шахмата дойде сравнително късно в живота ми, някъде към 15-годишна възраст. Разбира се, бях научил правилата на играта доста по-рано, някъде на 8-9, но в семейството ми никой не владееше ... прочетете повече..

Дискусии - България
Христо Кючуков
6968

Въпреки всичко – част 1

Идеята за написването на тази книга се роди по много странен начин – в Брюксел, за посрещането на Новата 2020 година. Бях на гости на мой бивш студент. Първите дни след навлизането на Новата 2020 проч... прочетете повече..

Драскулки - Проза
Надежда Станилова
2758

Среща с Трилет

След края на телефонния разговор, в ушите на София все още звучеше бащината фамилия, с която я познаваха нейните бивши колеги. Преди години, когато учителстваше и беше неомъжена, предизвикваше любопит... прочетете повече..

Дискусии - Култура
Десислав Георгиев
3057

За невъзможното изкупление и публичната настроеност

В своето разглеждане на проблема за „колективните отношения на нараняване“ в социално-теоретична и културно-психологична перспектива, Юрген Щрауб обръща внимание на необходимостта от „засилена чувстви... прочетете повече..

Резултати 1 - 8 от 8