Последните най...


26 Ян, 2023

Васил

Юлиана Методиева 203
26 Ян, 2023

Васил

Юлиана Методиева 203
26 Ян, 2023

Васил

Юлиана Методиева 203

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Архив по месеци

Февруари 2019

Добре дошли в страницата ни с архиви. На тази страница ще намерите общо 6 от нашите статии, разделени по месеци и години.
Изгледи - Технологии
Джеймс Сомърс
4605

Алфа Зеро и бъдещето на изкуствения интелект

Да играеш шах като човек, разбира се, не е същото като да мислиш за шаха като човек или да учиш като такъв. Има една стара поговорка, че сферата на игрите е Дрозофилата в сферата на ИИ: онова, което п... прочетете повече..

Дискусии - Европа
Тимъти Снайдър
5426

Тимъти Снайдър: Няма връщане назад към националната държава

В последната си книга, озаглавена „Пътят към несвободата“ вие казвате: „Националната държава, към която популистите се обръщат отново и отново, никога не е съществувала.“ Днешните европейци живеят пр... прочетете повече..

Дискусии - Европа
Милица Бакич-Хейдън
4907

Гнездящи ориентализми: Случаят с бивша Югославия

Тази статия въвежда понятието „гнездящ ориентализъм“, за да анализира част от сложността на дихотомията Изток-Запад, която лежи в основата на изследванията върху „ориентализма“ след публикуването на к... прочетете повече..

Изгледи - Наука
Израел Розенфийлд
7133

Епигенетика: Еволюционната революция

Когато през 1953 е открита молекулната структура на ДНК, в преподаването на биологията се оформя догмата, че ДНК и нейната кодирана информация не могат да се променят по никакъв начин от средата или н... прочетете повече..

Изгледи - Наука
Кейд Метц
4239

Създаване на нови лекарства с помощта на изкуствен интелект

Можете да си представите това като Световно първенство по биохимични изследвания. На всеки две години стотици учени вземат участие в едно глобално състезание. Те се опитват да предскажат триизмерната... прочетете повече..

Изгледи - България
Николай Петков
4681

Слово за първи февруари, сиреч за Свети Трифон

Името „Трифон“ означава тризвучие. И това сякаш обяснява факта, че за светеца се пее една песен на три гласа, които рядко и трудно си хармонират. Първият от тях, този който се чува най-ясно и най-отче... прочетете повече..

Резултати 1 - 6 от 6