Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Архив по месеци

Ноември 2007

Добре дошли в страницата ни с архиви. На тази страница ще намерите общо 7 от нашите статии, разделени по месеци и години.
Изгледи - Свят
Дейвид Рийф
16544

След диктатора

Политическият триумф на Мишел Башле, настоящата президентка на Чили – и първата жена в Латинска Америка, за която може да се твърди, че е заслужила титлата със собствените си сили, е неподправен приме... прочетете повече..

Видрица – Всичко накуп
Елена Христова
29673

Сутрин пред огледалото

31 години след като остана без работа, без право да напуска Прага и без приятели, но с шофьорска книжка и с щастливото хрумване да превърне в такси старата семейна бричка. Състезателният й дух се съ... прочетете повече..

Драскулки - Проза
Палми Ранчев
23153

Този бог има чувство за хумор

Сигурен бях, че когато влязох в купето, нямаше никой. Останах сам и по-късно, заслушан в звуците на движещия се влак. Гледах през прозореца полето и редките дървета край железопътната линия. И не з... прочетете повече..

Дискусии - Свят
Тони Джуд
30872

Америка вече не предлага алтернатива

Разговор с английския историк Тони Джуд относно „израелското лоби“ и свободата на словото в САЩ, за опортюнизма на интелектуалците и бъдещето на европейския модел. Автор: Тони Джуд Вестник Цайт:... прочетете повече..

Драскулки - Проза
Палми Ранчев
23230

Спокойствие и тишина

Вероятно в началото са чукали, и едва по-късно е започнало блъскането с юмруци и ритници по талашитената врата. – Не се страхувай! – предупредих момичето, което седеше с разтворени колена във фо... прочетете повече..

Изкуство - Кино и фотография
Елена Христова
28429

След рухването на Вавилонската кула

„Вавилон“ е филм, направен от мексикански режисьор, който (за щастие) не е изоставил журналистическите теми от ранната си младост. Това е филм за комуникацията, „снета“ не само в образа на Сре... прочетете повече..

Дискусии - Политика
Габи Ууд
22124

Новият еврейски въпрос

В международната еврейска общност цари яростна караница относно правото да се критикува Израел. В нейния център се намира един британски историк, който обвинява сънародниците си евреи, живеещи в САЩ, ... прочетете повече..

Резултати 1 - 7 от 7