От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

Ideo, фирма за дизайн и консултантски услуги, представя своята нова концепция за възможното бъдеще на книгата. Концепцията е разделена на три части, озаглавени съответно Нелсън, Купланд и Алис.

 

 

 

Нелсън подчертава диалогичния момент при четенето на книги, представяйки множество различни перспективи, позовавания и настоящи разговори, отнасящи се до съответната тема. Програмата предлага няколко допълнителни нива на информация, с което задълбочава контекста и позволява по-задълбочено разбиране на темата, допълнено от най-различни гледни точки.

Купланд предлага списъци от допълнителни заглавия и източници на информация, свързани с темите на съответната книга. Читателите могат с лекота да следят какво четат колегите и приятелите им, да участват заедно с тях в „читателски клубове“ и други подобни групи (за дискусии, предложения, покупки и пр.), с което взаимно си помагат да споделят и учат нови неща.

Алис се опитва да прокара път към така нареченото интерактивно четене, при което читателят не само чете, но и активно участва в процеса на създаване на даден текст. С помощта на модерните технологии е възможно да се използват много специфични допълнителни мотиви като собственото географско местоположение, общуване с различните герои, както и собствени допълнения към сюжета и развитието на разказваната история.

 

Източник

Pin It

Прочетете още...

APPLE срещу GOOGLE

Робърт Лейн Грийн 12 Мар, 2011 Hits: 20245
Сблъсъкът на културите се извършва не само в…