От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

Librev Yearbook 2018 2 cover thumb big

Страници:

Налични формати:

Дата на издаване: 

 

410

PDF, EPUB, MOBI

23-06-2020

 

Download

icon-pdf icon-epub icon-kindle

 

Анотация

В тази част от пълното издание на „Либерален преглед“ ще намерите всички статии, публикувани в списанието за времето от януари до май 2019 г.

По-важни текстове в този том:

„Предупреждение от Европа: Най-лошото тепърва предстои“ от Ан Епълбаум (стр. 9), „Гнездящи ориентализми: Случаят с бивша Югославия“ от Милица Бакич-Хейдън (стр. 90), „Няма връщане назад към националната държава“ от Тимъти Снайдър (стр. 112), „Епигенетика: Еволюционната революция“ от Израел Розенфилд (стр. 126),, „Шошана Зубоф и „Епохата на надзорния капитализъм“ от Джон Нотън (в. „Гардиън“) и Шошана Зубоф (стр. 141), „Защо национализмът функционира“ от Андреас Вимер (стр. 157), „Защо фактите не променят [непременно] мисленето ни“ от Елизабет Колберт (стр. 194), „Бегемот, кавгаджия, крадец: как английският език превзема планетата“ от Джейкъб Микановски (стр. 234), „Завръщането на германския въпрос“ от Роберт Кейган (стр. 261), „Ислямът в Източна Европа“ от Джейкъб Микановски (стр. 275), „Новият немски антисемитизъм“ от Джеймс Ангелос (стр. 295), „Имитацията и нейните недоволства“ от Иван Кръстев и Стивън Холмс (стр. 349) ), „Завръщането на германския въпрос“ от Роберт Кейган (стр. 261), както и „Да вървим на изток!“ от Алaйда Асман (стр. 367).

За авторите

Да се представят всички автори от едно (почти) енциклопедично издание е, разбира се, невъзможно. И все пак, за да не пропускам това толкова важно място в представянето на тези томове, при всеки от тях ще представям по един специално подбран автор (търсете неговите/нейните текстове и няма да останете разочаровани).


Small Ad GF 1

И така...

Evdokia BorisovaИбрахим Карахасан-Чънар е учредител на „Турски културен център XXI век“ и „Обществен съвет на етническите малцинства в България“. Член на редколегията на списанията „Етнодиалог“, „Кайнак“, „Планета“ и „Българе“. Автор на книгите „Турция“, „Етническите малцинства в България“, „Светът на исляма“ и „Етническа и религиозна мозайка на България“.


Откъс

 

 

 

 

 
Pin It

Прочетете още...