От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

Librev Yearbook 2016 1 cover thmb big

Страници:

Налични формати:

Дата на издаване: 

 

1022

PDF, EPUB, MOBI

10-10-2016

 

Download

icon-pdf icon-epub icon-kindle

 

Анотация

В тази част от пълното издание на „Либерален преглед“ ще намерите всички статии, публикувани в списанието за времето от януари до април 2016 г.

По-важни текстове в този том: „Призиви към насилие в Корана и Библията“ от Филип Дженкинс (стр. 74), „Исус обича враговете си… а след това ги избива“ от Стивън Даниос (стр. 97), Забрадката и аз“ от Елиф Батюман (стр. 308), „Ерик Хобсбом и романсът на комунизма“ от Тони Джуд (стр. 341), „Обезличеният Гео“ от Ивайло Динев (стр. 669), „Хитлер срещу Сталин: кой е бил по-лошият?“ от Тимъти Снайдър (стр. 694), „Авангард и кич“ от Клемънт Грийнбърг (стр. 724), „Какво означава класическо?“ от Дж. М. Кутси (стр. 778), „Уроци от легализацията на марихуаната по света“ от Джон Колинс (стр. 8836), както и „Провалът на мултикултурализма“ от Кенан Малик (стр. 876).

За авторите

Да се представят всички автори от едно (почти) енциклопедично издание е, разбира се, невъзможно. И все пак, за да не пропускам това толкова важно място в представянето на тези томове, при всеки от тях ще представям по един специално подбран автор (търсете неговите/нейните текстове и няма да останете разочаровани).


Small Ad GF 1

И така...

Alexander Kiossev

Александър Кьосев преподава културна история на модерността в СУ „Климент Охридски“. Преподавал е български език и литература в университета Гьотинген. От 1989 е член на изследователската група Periphery, изследваща западните представи за промените, които се случват на Изток. Публикациите му включват книга по история на българската поезия и множество теоретични есета. Той е издател на Post-Theory, Games, and Discursive Resistance: The Bulgarian Case (1995).

Откъс

 

Pin It

Прочетете още...