От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

Librev Yearbook 2012 1 cover thmb

Страници:

Налични формати:

Дата на издаване: 

 

1666

PDF, EPUB, MOBI

22-07-2014

 

Download

icon-pdf icon-epub icon-kindle

Анотация

В тази част от пълното издание на „Либерален преглед“ ще намерите всички статии, публикувани в списанието за времето от януари до април 2012 г.

Един от безспорните фаворити в съдържанието на този том е „Разговори с Пастернак и Ахматова“ на Сър Айзая Бърлин (стр. 94 и 147). Тъжната картина от залезните години на сталинисткия терор е описана с майсторско перо и изключителна искреност. Внимание заслужават също „Кое дефинира един мем?“ на американския журналист Джеймс Глийк (стр. 355), както и „Призракът на Хавел“ на американския журналист и политически активист Калеб Крейн (стр. 1182). Сюзън Зонтаг е представена с класическото си есе „Спин и неговите метафори“ (стр. 160), а британският историк и борец за малцинствени права Тарик Али – с важния си текст „Молли и еретици“ (стр. 1146).

За авторите

Да се представят всички автори от едно (почти) енциклопедично издание е, разбира се, невъзможно. И все пак, за да не пропускам това толкова важно място в представянето на тези томове, при всеки от тях ще представям по един специално подбран автор (търсете неговите/нейните текстове и няма да останете разочаровани).

И така...

Susan sontag

Сюзън Зонтаг (1933–2004) е американска литературна критичка, романистка, кинематографистка и политическа активистка. Най-известните ѝ творби включват есеистичните сборници „Против интерпретацията“, „За фотографията“, „Стилове на радикалната воля“, „Болестта като метафора“ и др.

Откъс

 

Pin It

Прочетете още...