От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

Wazrod proces cover thmb big

Страници:

Налични формати:

Дата на издаване: 

 

490

PDF, EPUB, MOBI

06-10-2019

 

Download

icon-pdf icon-epub icon-kindle

 

 

Анотация

Сборник от текстове, посветени на гей-тематиката в съвременните общества (както подсказва и заглавието).

По-важни текстове в този том: „Последният мит: Заклеймяването на хомосексуалността в Библията от Николай Атанасов (стр5. 8) „Бисексуалните видове“ от Емили Дрискол (стр. 37), „Медийната видимост на хомосексуалността като парадокс“ от Николай Атанасов (стр. 126), „Комунизъм и хомосексуализъм в България (1944‑1989 г.)“ от Михаил Груев (стр. 221), „Рисковано предложение“ от Маргарет Талбот (стр. 243), „Отношението на студентите към хомосексуалността“ от Иван Евтимов (стр. 262), „Как хомосексуалността е станала нещо нормално“ от Дейвид Розен (стр. 292), „Защо ‚да си роден гей‘ е опасна идея?“ от Шеймъс Кан (стр. 413).

За авторите

След всеки от текстовете следва кратко представяне на съответния автор. И все пак ми се ще да ви представям тук по един специално подбран автор (търсете неговите/нейните текстове и няма да останете разочаровани).


Small Ad GF 1

И така...

 

Rumen AvramovНиколай Атанасов (род. 1978) е български поет и публицист, автор на стихосбирките "Ябълка" (1999) и "Органични форми" (Алтера, 2007). Съставител е на първото по рода си изследване на корените на българската гей-култура, публикувано в специален брой на "Литературен вестник" (19, 2000), и разглеждащо представянето на хомосексуалността в различните изкуства от най-новата история на България.

 

Откъс

 

 

 

 

 

Pin It

Прочетете още...