От същия автор

Бюлетин „Либерален преглед в неделя“

Pin It

Poland unknown Cover thmb big

Страници:

Налични формати:

Дата на издаване: 

 

213

PDF, EPUB, MOBI

21-05-2018

 

Download

icon-pdf icon-epub icon-kindle

 

 

Анотация

Сборник от текстове, публикувани в „Либерален преглед“, посветени на най-голямата посткомунистическа демокрация в Европа.

По-важни текстове в този том: „Катин“ от Ан Епълбаум (стр. 14), „Съседи“ от Ян Томаш Грос (стр. 52) „Възвишеното и низкото, или за Полша и Холокоста“ от Джон Конъли (стр. 63), „Евреи, поляци и нацисти: ужасяващата история“ от Тимъти Снайдър (стр. 79), „Кръстовете на Аушвиц“ от Женевиев Зубржицки (стр. 101), „Наследството на „юдео-болшевизма“ от Марси Шор (стр.115), „Крайнодясното полско правителство и положението на жените в Полша“ от Алекс Кокотас (стр. 161), „Полша копае дупка в паметта си“ от Марси Шор (стр. 177) и „Прочистването на сложното полско минало“ от Алиса Валес (стр. 191).

За авторите

След всеки от текстовете следва кратко представяне на съответния автор. И все пак ми се ще да ви представям тук по един специално подбран автор (търсете неговите/нейните текстове и няма да останете разочаровани).


Small Ad GF 1

И така...

Adam Michnik

Адам Михник е полски общественик, дисидент и публицист, един от най-активните представители на нелегалната опозиция в Полската народна република в периода 1968-1989 г. Главен редактор на в-к „Газета Виборча“. Носител на много отличия, включително титлата Рицар на Легиона на честта.

Откъс

 

 

Pin It

Прочетете още...