1 1 1 1 1 Оценка 0% (0 гласувания)
Pin It

Ако се вади едно изречение от контекста на цялата ми теза, ЗА ГРЕШНАТА ПОСОКА, КОЯТО СА ИЗБРАЛИ ОПРЕДЕЛЕН КРЪГ ХОРА, да се използва темата за досиетата за разобличаване на Доган, на Петкан или на който и да е в едно ВРЕМЕ НА ГЛОБАЛНА ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА, за мен се получава, все едно сме куче дето си гони опашката.

Нееднократно вече написах, коя е посоката на НАЙ-МАЛКОТО СЪПРОТИВЛЕНИЕ, която хем да е „пречистваща“, хем да няма катаклизми на национално и етническо равнище. Трябва да се предложат алтернативи.

Казва се, че сегашното управление на ДПС е компрометирано, дори бих казал, че се ПРЕдемонизира ситуацията, отхвърляйки ИЗЦЯЛО ИСТОРИЯТА НА ТАЗИ ПАРТИЯ В БЪЛГАРСКИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ЖИВОТ, влизайки в капана на етническо напрежение между хората от различни етноси. Създават се партии и контрапартии, на една тема, която трябва да не се пипа дори с пръст на такова място като Балканите. Всичко това има за кукловоди същите черни структури, които превърнаха България в това, което е на този етап от своята следкомунистическа история. Стигна се до абсурдната ситуация, че кандидата на демократите за президент беше победен от Сидеров, което доведе до анормалната, уродлива ситуация българските граждани, а с тях и българските турци, като една неделима част, да избират между наследника на бившите палачи и лидера на бъдещите „колачи“.

Искаме да няма етнически партии и етнически вот, нали? Това с демонизиране на сегашните лидери няма да стане, не знам как не го виждате. Става с алтернатива, с добър пример, който да се следва.

Нищо добро на този свят не може да се получи насила.

Хубавите неща се правят с любов, с грижа и търпелива работа.

Ние нещо хубаво за съпоставка на Доганчовци имаме ли? Кое е то?

1  – Къде са алтернативите за турското малцинство? А къде са алтернативите за българските граждани въобще?

Бате Бойко?

Този човек ще е поредният „магьосник“, който идва с големи обещания и след мандат-два ще си отиде по богат и сит, отколкото вашите и моите деца някога ще бъдат взети заедно.

„Командира“ ли е алтернатива? Хората се обриват само като му се спомене името. 90% от българите не го искат, аз тези неща ги виждам, затова ви пиша, а виждам как И ЗА ТОВА има „нямо неразбиране“.

Десните чорбаджии ще има още доста да попържат в опозиция. Малко поука са си взели, подхващат пак по заобиколни пътища да търсят как се стига до народа (гражданството). Затворили са се в тъмен кръг и взаимно си сменят „тъмните очила“.

АКО продължават така, с неразбиране да се отнасят към човека като човешко същество, а не един продукт за цоцане, ще си стоят в десния ъгъл сърдити и подритвани, МИСЛЕЙКИ ДРУГИЯ ЗА ПО-НИЗШ И ДОЛЕН.

Та... Ако искаме промени, трябва да се обединим, да потърсим коалиция с Бойко и да видим, АКО ТОЙ ПРОЯВИ ДОБРО ЖЕЛАНИЕ ДА НИ ВЗЕМЕ, как ще караме нататък на зиг-заг. А Доган и компания ще отидат в отрезвяваща ваканция, която може  да донесе много изненади на всички. На тези избори, след това, което направиха „алтернативите“ за турското малцинство (НИЩО РЕАЛНО, НИЩО ПРАКТИЧЕСКИ), за да им кажат, че при тях има място за политически лидери от техните среди, ще отидат без да вземат вот от турското малцинство. Основната причина  – позволиха, за кой ли път, на своя „тъмен“ противник да създаде поредния „възродител“  – Бойко Генерала. Под носа им го направиха. Доган, Сидерчо, Бойко,... Докога ще се оставяме да падаме в капани? И досиетата на Доган и всичката друга работа дето сега циркулира във въздуха, каймака и ще обере на изборите, любезно създадената и поднесена от ДС „алтернатива“ Бойко. Демократична България от тази работа нищо не печели, това ви пиша, ама не щем да се разберем.

Нейсе, други много добре се разбират... И това също е ценна черта, аз си го отбелязвам в раздел „поучителни“.

Накрая, за най-недоразбралите дето пак ще ме питат дали Доган сам щял да си донесе обратно, каквото бил взел ще кажа, че не знам, че не сме се чували скоро, а ако ми се обади да ме пита какво да прави ще му кажа да ходи да го връща. Да не се тревожат. Па дано ме послуша. И другите може от него едно нещо за пример в положителна светлина да вземат и те да тръгнат да връщат. Ей така ще стане. Ние няма нужда даже да си мръднеме пръста.

2  – Как бихме могли да интегрираме специално турското малцинство към един демократичен европейски модел на политическо поведение и гласуване?

– На първо място, приемайки като приоритетна цел заедно със спиране на корупцията, икономическото стабилизиране на България, на осъждане на създателите на терора над малцинствата в България през годините на комунизма, НА ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ И СОЦИАЛНИ РАВНИЩА В БЪЛГАРИЯ, ВКЛЮЧВАНЕ НА ТОВА В УЧЕБНИЦИТЕ ПО ИСТОРИЯ И ВЪОБЩЕ В ЦЯЛАТА ОБРАЗОВАТЕЛНА СИСТЕМА. Турците в България не ще приемат никога „средно“ решение на този проблем. Те заедно с онези 10% български граждани, които на самия си гръб изпитаха режима в най-суровата форма са всъщност най-изявените демократи и единственото реално бъдеще на България да има стабилен антикомунистически избирателен вот. 10+10 прави 20%, антикомунисти до гроб. Викате, защо тия антикомунисти гласуват за бившите палачи? Ами ето, в бъдещите години ще разберем всички заедно как се прави зиг-зага, който от тук нататък, ПОНЕ ОЩЕ 8 ГОДИНИ чака разединените демократи. Да видим те как ще се справят.

Забиването на „гвоздея“ в „етническото“ и етническия вот се започва с осъждане на възродителите и то на всички нива от партии, които не са етнически. Не се ли прави това, се отлага историческата справедливост във времето и се дава нов и нов шанс на изтърканата плоча, която слушаме вече 20 години. Сами си го направихме.

На везната, която по горе беше спомената НЕ ОТ МЕН, но ще приема и тази версия за съждение, едната й страна е толкова тежка, че не може да бъде повдигната по никакъв друг начин от другата страна. Аз едва сега започнах да пиша, ами ако се включат стотици хиляди, дали какво ще стане? Дали няма да се окаже това, което и беше всъщност  – мракобесните комунисти бяха включили целия апарат в действие и по този начин пряко сблъскаха два народа, които от векове обитават тези земи заедно.

Под една или друга форма сме оцелели, не бива да се оставяме да ни водят за носа хора, които всички ние ненавиждаме до смърт вътре в нас. Тези хора виждам, че под „вятъра на етническото противопоставяне“ вадят една след друга теми за прах в очите на хората, а в същото време се краде и трупа безвъзвратно. Това, което се е крало, може да бъде върнато и то с лихвите. Въпрос на национално съгласие, на политическа израстване и естествено на „прошка“ към тези, на които МОЖЕ да се прости в името на националните интереси.

За прошката, тя в никакъв случай не е на етническо ниво, нито пък може да се индивидуализира до опрделен кръг хора само. Практиката показва, че теорията за човешките ценности е едно, а в реалния живот обикновените хора най-много ги боли, когато „колят неговото“. И в политически смисъл също, не само в исторически и социален. Това е така и от това човек може много трудно да избяга, затова и е необходима прошката към грешките на „другите“. Ако за да се дава прошка трябва да се ходи до 19в, отиваме, там има може би най-много хора, от които още може да се учим как са преодоляли те своите моменти на тотална криза в тогавашното общество. Дали сега ситуацията обаче не е по-сложна? Дали ние сме единствения верен глас? А чува ли ни още някой?


Повече от Серкан Исмаил може да се намери във форума „Де зората“ на адрес:
http://www.de-zorata.de/forum/index.php/topic,907.0.html


Pin It
Серкан Исмаил
Серкан Исмаил е роден в Силистра през 1976 г. По професия е строителен инженер. От 2003 г. насам живее в Каталуния (Испания), заедно със съпругата си и – отскоро – малкото си дете.
Други статии от този автор

Посетители

71

support

Последните най...


Библиотека

Бюлетин абонамент

Безплатен ежеседмичен


catchme refresh

Joomla Extensions powered by Joobi

Коментари

 • Златко писа Още
  Сигурен съм, че... преди 1 ден
 • Олег Витов, Кюстенди... писа Още
  "Нека да го кажем ясно... преди 1 ден
 • Искра Баева писа Още

  Извинявайте, чак сега... преди 1 ден
 • Златко писа Още
  Продължавам откъм... преди 3 дни
 • Златко писа Още
  Да не говорим за това,... преди 3 дни
 • Златко писа Още
  Сега, специално по... преди 3 дни
 • Златко писа Още
  Откъм Фейсбук:
  Anna...
  преди 3 дни
 • Златко писа Още
  Откъм Фейсбук:

  ...
  преди 4 дни
 • Златко писа Още
  Има два начина човек... преди 4 дни
 • Бисера Колева писа Още
  Много интересен и... преди 6 дни
 • Златко писа Още
  „Всичко, което ме... преди 1 седмица
 • Златко писа Още
  А тук следва кратичък... преди 1 седмица
 • Златко писа Още
  И отново откъм... преди 1 седмица
 • Pendo писа Още
  Благодаря за хубавите... преди 1 седмица
 • Златко писа Още
  Откъм Фейсбук:

  ...
  преди 1 седмица
 • Светлана Христова писа Още
  Толкова добър превод... преди 1 седмица
 • Светлана Христова писа Още
  Този диалог между... преди 1 седмица
 • Златко писа Още
  Аз съм същия тип... преди 2 седмици
 • Pendo писа Още
  Искам да се извиня... преди 2 седмици
 • Pendo писа Още
  Благодарности на... преди 2 седмици
 • Златко писа Още
  Фокнър трябва да бъде... преди 2 седмици
 • Златко писа Още
  Дори за гигантска... преди 2 седмици
 • Златко писа Още
  Културен... преди 2 седмици
 • Златко писа Още
  „...като част от... преди 2 седмици
 • Стайко Цонев писа Още
  1942 г. С указ на Негово... преди 2 седмици